Putem îndeplini cerinţele dumneavoastra de calitate la termenele si cu tratamentele cerute.
Tratamentele termochimice se aplica cu scopul de a mari fie duritatea, fie rezistenta la coroziune sau uzura a stratului superficial cu mentinerea plasticitatii tenacitatii miezului.
In plus fata de cele mentionate anterior, putem livra piese cu diverse tratamente:
Este tratamentul termochimic cu carbon aplicat otelurilor in general cu continut mic de carbon, la o temperatura imediat superioara punctului Ac3, intr-un mediu capabil sa cedeze carbon activ.
In vederea obtinerii unei piese cementate cu un miez tenace, cu 0,08-0,15%C. Pentru piese mai mari in cazurile in care se cere o duritate mai mare ptr. miez, continutul de C se mareste pana la 0,24%. Mediul care cedeaza elementul de difuziune, carbonul se numeste mediul carburant si poate fi in stare solida sau gazoasa.
Tratamentul necesar cresterii rezistentei metalului pe term lung. Prin incalzirea la temperaturi ridicate si apoi racirea in aer liber, scade duritatea metalului si astfel devine mai rezistent.
Este tratamentul termochimic cu azot aplicat otelurilor si fontelor cu o anumita compozitie de chimica, la o temperatura de inferioara punctului Ac1, intr-o atmosfera de amoniac sau in alt mediu capabil sa puna in libertate azot activ.
Acest tratament se aplica ptr. obtinerea uni strat superficial bogat in azot, co scopul de a mari duritatea superficiala rezistenta la uzura, la oboseala si la coroziune.
Stratul nitrurat al otelurilor este foarte subtire , de numai cateva zecimi de mm.
Este un proces electrochimic prin care se acoperă suprafața unui metal cu un alt metal a cărui ioni sunt disociați în soluția electrolitică avand scop decorativ sau anticoroziv.
Tratamentul de acoperire pe cale chimică a unei piese de oțel sau de cupru cu un strat de oxizi de culoare închisă pentru a o feri de coroziune.
Tratamentul prin care un metal, de obicei aluminiu, care a fost acoperit cu un invelis protector sau decorativ de oxid, printr-un proces de conversie electrochimicala.
Procesul de anodizare afecteaza suprafata la fel ca interiorul metalului.
Partile anodizate sunt durabile, nu isi pierd lustrul, rezista abraziunilor si isi mentin aparenta pentru o perioada lunga de timp.
Tratamentul prin care obiectele de oțel sau de fontă sunt acoperite cu un strat de fosfat cristalin (care servește ca protecție contra agenților corosivi).
Este o tehnologie de acoperire, care se face prin intermediul aplicarii unor particule uscate de vopsea prin intermediul campului electrostatic.
Unul dintre marile avantaje ale vopselelor pulbere este rezistenta in timp, desigur, pentru fiecare mediu sau mod de folosinta de recomanda cate un alt tip de pulbere.